Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Niesamowita sałatka z bakłażana

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Przepis składniki: bakłażana 3 szt. Cebuli 1 szt. Jaj 4 szt. Pomidora 1 szt. Sałaty 5 szt. Majonezu 100-150 g musztardy 20 g octu 50 g słone cukier 1 łyżka pieprzu zmielonego czarnego oleju roślinnego

Bakłażany jak grzyby

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki: Bakłażan 2 kg. Głowa czosnku 1. Dill 250-300 gr. Olej słonecznikowy 1,5 szklanki. Ocet 9% 8-10 kl. l Sól 1.5-2 Art. l Woda 2, 5 litrów. Umieść duży garnek wody na gazie, sól, zalej ocet, zagotuj. We wrzących solankach wlej pokrojone bakłażany do kostki na ok. 1,5 cm. Gotuj oberżyny w solance przez 5 minut, następnie spuść do durszlaka i pozostaw do odstania na około 1 godzinę, ostudzić. Zmiel koperek, czosnek i wymieszaj z bakłażanem i olejem roślinnym. Włóż słoiki, zamknij pokrywkę i wstaw do lodówki. Przechowuj oberżyny w lodówce przez 2 tygodnie.