Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Cukinia pięć przepisów domowych

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Przepisy: --- 1 --- Squash kawior na jeden-dwa-trzy! • Cukinia (najlepiej młoda) - 2 szt. • Pomidor - 2 szt. • Marchewki 1-2 szt. • Słodka papryka - 1 szt. (nie można dodać) • Cebula - 2 szt. • Sól do smaku • Mielony pieprz czarny • Olej słonecznikowy - 3 łyżki. Z tej ilości składników dostajemy około 700 g kawioru, przygotowanego w ten sposób, nie przechowuję przez długi czas. Maksymalny tydzień w lodówce. --- 2 --- Najbardziej delikatna zapiekanka z cukinią i kurczakiem. • Cukinia - 2 szt. (700-750 g) • Kurczak mielony - 500 g • Jajka - 2 szt. • Cebula - 1 szt. • Słodka papryka - 1 szt. (jeśli duży - następnie weź połowę) • Twardy ser - 60 g • Koper • Śmietana - 2 łyżeczki. • Olej roślinny -2 godz. • Suchy czosnek (granulowany) - 1 łyżeczka. • Mielony czarny pieprz (najlepiej mieszanka papryki) • Sól Wziąłem 2 małe formy o średnicy 20 cm, ale możesz oczywiście ugotuj wszystko w jednej formie. --- 3 --- Najszybsza przekąska z cukinią. • Cukinia (młoda) • Ser • Sól --- 4 --- Smaczna marynowana dynia bez sterylizacji! Na bazie słoików 3-litrowych: • Squash około 1,8 kg • Koper • Czosnek • Goździki • Liść laurowy • Pieprz (groszek) Do solanki: • Woda - 1,5 l • Cukier - 190 g • Sól - 70 g • Ocet 9% - 190 ml --- 5 --- Kawior Squash na zimę. • Squash - 2 kg • Marchew - 500 g • Cebula - 500 g • Pomidory - 600 g • Ostra papryka - 1 szt. • Olej roślinny - 100 ml • Cukier - 4 łyżki. • Ocet 9% - 60 ml • Sól - 0,5 łyżki stołowej. *** Z tej ilości składników otrzymuje się około 2,2 litra gotowego kawioru. WAŻNE! Kawior można zabić za pomocą blendera, ale potem trzeba go gotować przez co najmniej 5 minut. Banki i osłony muszą być sterylne! Zwiń odwróć się do góry nogami i ostudź pod ciepłym kocem. Następnie kawior jest dobrze przechowywany nawet w temperaturze pokojowej.

Naleśniki z cukinią

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Cukinia 450 g. Kefir 300 ml. Jajka 4 szt. Mąka 350 g. Olej słonecznikowy 1 łyżka. l Pietruszka 2 łyżki. l Sól 1 łyżeczka. Soda 0,5 łyżeczki. Masło do smarowania naleśników.