Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Filety z kurczaka w sosie teriyaki

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

KURCZAK TERIYAKI PRZEPIS:

SKŁADNIKI - 2 piersi z kurczaka bez kości - 4 łyżki sosu sojowego - 3 łyżki miodu - 1/2 szklanki Świeży sok pomarańczowy - 2 łyżeczki oleju sezamowego - imbir - masło - nasiona sezamu - cebula wiosenna.

Jak zrobić kurczaka Teriyaki wziąć kurczaka bez kości Kawałki w misce i dodaj do niego sos sojowy, miód, sok pomarańczowy, tarty imbir i olej sezamowy. Wszystko dobrze wymieszaj i marynuj przez około 30 minut. Ogrzać dużą nieprzywierającą patelnię na średnim i dużym ogniu. Dodaj do patelni olej roślinny i dodaj marynowane kawałki kurczaka na gorącą patelnię, usmaż do złotobrązowego po obu stronach. Weź kolejną dużą nieprzywierającą patelnię, posmaruj sezamem około 1 - 2 minuty i trzymaj z boku Teraz to samo trzymać Pan dodać masło i wlać zarezerwowany sos marynaty, doprowadzić do wrzenia mieszając stale, aż nieco zagęszczony. Dodaj kurczaka z powrotem do garnka i zamieszaj, aby połączyć. Udekoruj świeżą cebulką i posyp je sezamem.