Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Jak marynować grzyby

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Grzyby marynowane – potrawa z grzybów ugotowanych i następnie zamarynowanych w zalewie octowej z przyprawami.

Grzyby marynowane na zime

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Skład: 0,5 litra. słoik: Grzyby (borowik, pieczarki mleczne i inne) Parapet koperkowy - 1 szt. Liść laurowy - 1 szt. Czosnek - 1 ząbek Pieprz groszek - 1 szt Pieprz groszek czarny - 3 szt. Ocet 9% - 1 łyżeczka. Marynata do 1 litra wody: Sól - 2 łyżki. Cukier - 1 łyżka. Liść laurowy - 2 szt. Ziele angielskie - 2 groszki Pieprz czarny - 4 groch

Marynowane boczniaki

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Boczniaki potrzebujemy 1-2 kg. Do marynaty: Woda - 2 litry Sól - 3 łyżki cukru - 2 łyżki. Octan Spoon 9% - 3 łyżki stołowe. Spoon Spices - groch pieprz czarny, ziele angielskie, goździki, liść laurowy

Marynowane pieczarki

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki: białe pieczarki 400 gramów wody 300 mililitrów cukru 12 gramów soli ziele angielskie grochu pieprz czarny groszek liść laurowy ocet goździkowy 40 mililitrów Pokroić grzyby. Gotuj we wrzącej wodzie przez siedem minut. Gotowanie marynaty. Wlać 300 mililitrów wody do garnka. Dodaj cukier, 1/3 łyżki soli, 6 ziele angielskie, 8 czarnych pieprzu, liść laurowy i 5 kawałków goździków. Doprowadzić do wrzenia. Rzucamy grzyby na sito. Dodaj grzyby do marynaty. Gotować przez około dwie minuty. Dodaj 9% octu. Przesuwamy grzyby w słoiku. Zamknij słoik. Wkładamy pasteryzowane do pieca konwekcyjnego przez 15 minut w temperaturze 150 stopni. Możesz również umieścić słoik we wrzącej wodzie, wkładając szmatkę na dno patelni.