Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Klopsiki w Caldillo

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Klopsiki w Caldillo. Soczyste, delikatne i suavecitas klopsy w bulionie z pomidorów warzyw gotowanych do perfekcji.

Składniki: 4 pomidory (10½ oz), wystarczająca ilość wody do pokrycia, ¼ cebula, 2 duże ząbki czosnku, ¾ szklanka wody, olej rzepakowy, 1½ łyżeczki wołowiny lub bulionu z kurczaka, lub do smaku, 2 litry wołowiny zapasy, 1 konserwy adobo chipotle chile (opcjonalnie) ALBONDIGAS: 3 łyżka ryżu, 10½ uncji mielonej wołowiny + 10½ uncji mielonej wieprzowiny, ¾ łyżeczki soli, ⅛ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu, ¼ łyżeczki meksykańskiego oregano, 1 prasowanego czosnku ząbek, ⅓ szklanki posiekanej cebuli, 4 gałązek mięty, 2 jajek, 3½ oz cukinii WARZYWA: 1 duża marchewka, 1 kolczoch jadalny, 1 laska selera, 10½ uncji ziemniaka, 10½ oz cukinia

Klopsiki w sosie hiszpańskim

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki :

  • Forma chleba bez skórki (2 plastry).
  • Mielona wołowina (500 g)
  • Mleko (pół szklanki)
  • Czosnek (1)
  • Cebula (1)
  • Świeża pietruszka (1 pęczek)
  • Jajko (1)
  • Bułka tarta (100 gr)
  • Mąka pszenna (1 łyżka stołowa)
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Wino szlachetne (1 szklanka)
  • Bulion mięsny (1 szklanka)
  • Smażony sos pomidorowy (2 łyżki)
  • Laurel (1 arkusz)
  • Masło (20 gr)