Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Najlepszy przepis na lasagna mięsna - jak zrobić domowe włoskie lasagne Bolognese

Lasagna Bolognese to idealne włoskie jedzenie na niedzielny obiad. Karmi tłum, może być z góry i jest naprawdę jedną z najsmaczniejszych kombinacji pysznego domowego sosu bolognese lub marinara i makaronu. Lasagna (również napisana Lasagne), jest dosłownie posiłkiem samym w sobie. Ale żaden włoski obiad nie byłby kompletny bez wszystkich dodatków antipasto, pysznych sałatek, wina, rodziny i przyjaciół. Ciesz się, jak chcesz, ale proszę, zrób własny. Będziesz tak zadowolony, że tak zrobiłeś. Zobacz mój film, aby zobaczyć, jak zrobić najlepszą lasagne w historii. Szczegóły przepisu znajdują się poniżej. Składniki: na sos mięsny (sos boloński) 1 opakowanie (1 funt) suszonego makaronu lasagne, Dodaj kiełbasę i podsmaż drewnianą łyżką, aż się pokruszy i zrumieni. Dodaj mieloną wołowinę i mieloną wieprzowinę. Posypać dużą ilością soli i pieprzu. Brown przez kilka minut, rozbijając mięso drewnianą łyżką, ale pozostawiając ją bardzo masywną. Gdy mięso będzie brązowe, dodaj cebulę, czosnek, seler i marchew. Daj mu kolejny posyp soli i pieprzu. Dociśnij, aż wszystkie warzywa będą miękkie, około 3-4 minut. Następnie podkręcić ciepło i dodać wino, które z pewnością miesza się i zeskrobać brązowe kawałki z dna patelni. Gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, zmniejszyć ciepło, a następnie dodać zapasy wołowiny, pokruszone pomidory, pastę pomidorową, świeżą bazylię i liście laurowe. Dusić odsłonięte na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, około 1 godziny. Gdy twój sos gotuje, rozgrzej piekarnik do 350 ° F. gotować makaron w dużym garnku z soloną wodą przez około 5 minut, (upewniając się, że pozostaje al dente). Wyjąć z garnka, odcedzić w sitku i spłukać zimną wodą. Umieścić makaron w misce i skropić oliwą z oliwek, aby kawałki nie przylegały do ​​siebie. Odłożyć na bok. Aby zrobić nadzienie: Wymieszaj ricotta, jajka, parmezan i pietruszkę w misce, aż się połączą. Doprawić lekko solą i pieprzem. Aby zmontować: Spryskać formę do pieczenia o wymiarach 9 x 13 za pomocą sprayu do gotowania. Rozłóż cienką warstwę sosu mięsnego na spodzie formy do pieczenia. Przykryć rzędem makaronu lasagna po długości patelni i lekko zachodząc na siebie (jak półpasiec). Rozłóż 1/2 mieszanki ricotta na wierzchu makaronu, posyp 1/3 mozzarelli i posyp lekko parmezanem. Powtórzyć z inną warstwą sosu, następnie ułóż kluski w przeciwnym kierunku, przycinając je tak, aby pasowały do ​​patelni. Na wierzch z pozostałą mieszanką sera ricotta i rozprowadzić, aby pokryć makaron, dodać 1/3 mozzarelli, kolejny posyp parmezanu i kolejną warstwę sosu. Do góry ostatnią warstwę z makaronem na długości patelni. Na wierzch jeszcze trochę sosu i jeszcze jeden posyp parmezanu. Przykryj folią i piecz przez około 40 minut lub do czasu rozgrzania i bulgotania. Wyjmij z piekarnika. Odłóż i posyp pozostałą część mozzarelli na wierzchu lasagne i włóż z powrotem do piekarnika na 10-15 minut, aż ser się roztopi i lekko rumiane. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na 20-30 minut przed krojeniem i serwowaniem. Porady kucharza Przepis sosu wystarczy na 2 lasagne, więc możesz zamrozić pozostałą część sosu na jakiś inny posiłek (np. makaron z sosem bolońskim) lub zrobić dwie lasagne, podwajając składniki do nadzienia i kluski. Lasagna można zmontować dzień lub dwa przed czasem. Nie upiecz go po prostu zmontuj, przykryj i wstaw do lodówki lub zastygnij. Gotowy do pieczenia usuń lasagnę na 30 minut przed pieczeniem z lodówki. Jeśli zamrażasz zmontowaną lasagne, usuń ją na 1 godzinę przed pieczeniem. Warzywa mogą być łatwo posiekane w maszynce lub w rozdrabniaczu ręcznym Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodać nieco więcej wołowiny. Jeśli jest zbyt cienki, pozwól mu dłużej gotować. Gotowy do pieczenia usuń lasagnę na 30 minut przed pieczeniem z lodówki. Jeśli zamrażasz zmontowaną lasagne, usuń ją na 1 godzinę przed pieczeniem. Warzywa mogą być łatwo posiekane w maszynce lub w rozdrabniaczu ręcznym Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodać nieco więcej wołowiny. Jeśli jest zbyt cienki, pozwól mu dłużej gotować. Gotowy do pieczenia usuń lasagnę na 30 minut przed pieczeniem z lodówki. Jeśli zamrażasz zmontowaną lasagne, usuń ją na 1 godzinę przed pieczeniem. Warzywa mogą być łatwo posiekane w maszynce lub w rozdrabniaczu ręcznym Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodać nieco więcej wołowiny. Jeśli jest zbyt cienki, pozwól mu dłużej gotować.

Składniki
Kuchnia