Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Leczo z marchewką

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki: bułgarska papryka 1 szt. Marchewka 1 szt. Cebula 1 szt. Pomidor 1 szt. Cukier 15 g olej roślinny 100 mililitrów czosnek 4 ząbki ocet 50 mililitrów czarny pieprz kropki sól z liści laurowych Ciąć bułgarski pieprz i marchewkę w paski. Pokrój pomidorem i pół pierścieniami cebuli. Wymieszaj warzywa. Sól Dodaj cukier, ziele angielskie, czarne ziarna pieprzu, liść laurowy i olej roślinny. Pozostaw na 2-3 godziny. Włóż warzywa do ognia. Doprowadzić do wrzenia. Dodaj ocet i czosnek. Usuń z ognia po dwóch minutach. Połóż lecho w banku. Wkładamy do piekarnika konwekcyjnego na 15 minut.

Pieczona papryka w aromatycznym oleju

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki: bułgarska papryka 3 szt. Czosnek ziele angielskie groszek jagody jałowca sól pachnąca olejem Pokrywamy blachę do pieczenia pergaminem. Przeciąć paprykę na pół. Rozprzestrzeniliśmy się na pergaminie. Posyp solą. Wkładamy do piekarnika, aby piec przez godzinę w temperaturze 280 stopni. Potnij czosnek na pół, bez peelingu. Podgrzać pachnący olej czosnkowy. Wysterylizuj słoik i pokrywkę. Przesuwamy papryki w słoiku. Dodaj jagody allspice i jałowca. Napełnij olejem czosnkowym. Zamykamy. Schładzanie.