Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Marynowane pieczarki, szybki przepis

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Szybki przepis na marynowane pieczarki, Grzyby będą gotowe za 24 godziny. Składniki: pieczarki 300 g Sól 2-3 łyżeczki czarnego pieprzu ziele angielskie 150 ml wody 50 ml białego wina ocet rozmarynowy koperek oliwkowy lub olej słonecznikowy 2-3 łyżki stołowe. Łyżka Czosnek 1-2 goździki Liść laurowy

Marynowane pieczarki

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki: białe pieczarki 400 gramów wody 300 mililitrów cukru 12 gramów soli ziele angielskie grochu pieprz czarny groszek liść laurowy ocet goździkowy 40 mililitrów Pokroić grzyby. Gotuj we wrzącej wodzie przez siedem minut. Gotowanie marynaty. Wlać 300 mililitrów wody do garnka. Dodaj cukier, 1/3 łyżki soli, 6 ziele angielskie, 8 czarnych pieprzu, liść laurowy i 5 kawałków goździków. Doprowadzić do wrzenia. Rzucamy grzyby na sito. Dodaj grzyby do marynaty. Gotować przez około dwie minuty. Dodaj 9% octu. Przesuwamy grzyby w słoiku. Zamknij słoik. Wkładamy pasteryzowane do pieca konwekcyjnego przez 15 minut w temperaturze 150 stopni. Możesz również umieścić słoik we wrzącej wodzie, wkładając szmatkę na dno patelni.

Pieczarki grzyby marynowane w domu

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

składniki: 1 kg pieczarek 1 łyżka. ze wzgórzem soli, kr. od małego gork.sakhara 2 kawałki arkusza liści 10 czarnego pieprzu 10 nasion słodkiej papryki 2 pąki goździków 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki Gotuj 70% octu z pieczarek w sumie 20-25 minut, a za dnia grzyby są gotowe do jedzenia ... Lub potrzebujesz 8 łyżeczek. 9% ocet (lub 3 łyżki.): 6% to 1 część esencji + 11 części wody. 9% to 1 część esencji + 7 części wody.