Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Chleb trzyskładnikowy

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

składniki: 245 g of trigou lub 2 filiżanki (240 ml) - = Xicara bez cukru 245 g drożdży lub 1 i 1/2 filiżanki (kubek = 240ml) 8 jajek

Ciasto drożdżowe dla leniwych w 5 minut

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Najłatwiejszy przepis na pyszne ciasto drożdżowe do ciast, białych ciast, ciast, pizzy i bułeczek.

Składniki:

  • Mleko - 500 ml
  • Mąka pszenna - 5 szt. (700g)
  • Cukier - 2 łyżki. l
  • Sól - 0,5 łyżeczki.
  • Olej słonecznikowy - 2 łyżki. l
  • Drożdże (sucha - mała torebka) - 11 g

Gotowanie ciasta jest bardzo proste. Nie trzeba nawet ugniatać rąk.

Słodkie domowe bułeczki, miękkie, smaczne prosty przepis

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Słodkie, soczyste bułeczki z ciasta drożdżowego. Ciasto jest miękkie, przewiewne, jak puch.

Składniki: 2 jajka, 1,5 ml suchej masy, 1,5 ml mleka, 1/2 żółtego cukru, szczyptę soli, 600 g mąki, 100 g masła (lub margaryny). Dla jaj smaru-1. Do nadzienia-masło + cukier (do smaku)

Chleb bez zagniatania

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki:

  • 3 filiżanki (390 gramów) uniwersalne lub mąka chlebowa (napowietrzona mąka przed pomiarem)
  • 1/4 łyżeczki drożdży, aktywne na sucho lub na zimno (1 g)
  • 1 łyżeczka soli (6 gramów)
  • 1 1/2 szklanki gorącej wody, nie wrząca (354 ml) - Używam gorącej wody z kranu - około 125-130 ° F
  • (około 2 łyżki dodatkowej mąki do kształtowania)

Instrukcje:

  1. Połącz mąkę, drożdże i sól w dużej misce. Mieszaj wodę, aż dobrze się połączy.
  2. Przykryć folią i pozostawić w temperaturze pokojowej na 3 godziny.
  3. Po 3 godzinach ciasto stanie się pęczniejące i usiane pęcherzykami. Przenieś go na dobrze posypaną mąką powierzchnię i posyp ciasto niewielką ilością mąki. Za pomocą skrobaka złóż ciasto ponad 10-12 razy i uformuj surową kulkę.
  4. Włożyć do wyłożonej papierem pergaminowej miski i przykryć ręcznikiem. Pozostaw na blacie przez około 35 minut.
  5. W międzyczasie umieść holenderski piekarnik z pokrywką w zimnym piekarniku i podgrzej do 450 ° F. Mój piekarnik zajmuje 35 minut, aby osiągnąć 450 °.
  6. Gdy piekarnik osiągnie temperaturę 450 °, używając rękawic kuchennych, wyjmij papier z pergaminu i ciasto z miski i delikatnie włóż do gorącego naczynia. (papier pergaminowy też jest w garnku) Przykryj i piecz przez 30 minut.
  7. Po 30 minutach zdejmij pokrywkę i papier pergaminowy. Wróć, odkryte, do piekarnika i piec 10-15 minut. Pozwól mu ostygnąć co najmniej 15 minut przed krojeniem.