Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Spaghetti carbonara prosty przepis

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Pasta alla carbonara – potrawa kuchni włoskiej złożona z makaronu (zwykle spaghetti) oraz sosu powstałego na bazie jajek, czarnego pieprzu oraz podgardla (guanciale) i żółtego sera (tradycyjnie parmezanu lub pecorino).

Kalafiorowe naleśniki z serem

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

SKŁADNIKI do ciast 15-16 kalafior sos pomidorowy: 600 g pomidory, cebula ź 2 ząbki duży czosnek, pomidory 1¼ gotowania tza wody, jadalny olej roślinny, 1 czosnkiem, 1½ proszek brzeczka łyżeczek kurczaka, 1 jalapeno TORTITAS: 700 g kalafiora, woda wystarczające pary, 150 g sera świeży lub brązowy cukier, ź łyżeczki soli pół tza posiekanej cebuli, 1 jaja, ⅔ tza okruszki, olej, mąka pszenna konieczne zwietrzały: 3 + 2 wyraźne żółtka jaj, ź łyżeczki soli 1 łyżka mąka pszenna Heaping wszystkich TERMINATE użycie: jadalny olej roślinny konieczne, spuścić nadmiar oleju

Omlet jajeczny z serem

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie - oddzielny omlet jajeczny z serem. Jest smaczny, szybki

Świąteczne przystawki kulki z serem

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Przygotuj 5 smacznych przepisów na świąteczną przekąskę Kulki 
z serem Podstawą kuleczek sera jest mieszanka twardego sera, gotowanych jaj, czosnku i majonezu. Na początek przygotujemy podstawę dla wszystkich rodzajów piłek serowych.

Do tego potrzebujemy:

Lista składników:

• 250 gr. twardy ser 
• 5 gotowanych jaj 
• 2-3 ząbki czosnku 
• majonez 
• sól i pieprz do smaku

Świąteczne przystawki "kulki z serem" 5 smacznych przepisów - krok po kroku:

Myjemy gotowane jajka, czosnek i twardy ser na drobnej tarce, dodajemy ziele angielskie, majonez i dobrze mieszamy do stanu gęstej jednorodnej masy. Spróbuj go, dodaj sól, jeśli to konieczne. 
Podstawa naszych piłek serowych jest gotowa, masa nie powinna być sucha ani płynna, dlatego w przyszłości wygodnie byłoby formować kulki. 
Podziel go na 5 oddzielnych części i potasuj w różne miski.

Aby rozpocząć, przygotuj kulki kraba. 
Wlewamy 100 gramów do naszej bazy. ucierać na drobnej tarce z zamrożonych paluszków krabowych, dodać łyżkę majonezu i dobrze wymieszać. Kolejne 100 gramów. przetarte paluszki krabowe odłóż na bok do odkurzania. Aby uzyskać piękne wiórki krabowe, najlepiej zamoczyć pałeczki zamrożone. 
Przygotować masę, przystąpić do formowania kulek. Bardziej wygodnie jest to robić w rękawiczkach zwilżonych wodą, używamy łyżeczki do herbaty. Zbieramy pełną łyżeczkę masy i mokrymi rękami toczymy piłkę, chle- biąc każdą w wiórkach krabów. Rozłożyliśmy kule na osobnej płytce, tak się stało na końcu.

Teraz przejdź do produkcji innego rodzaju kulek serowych. 
Aby to zrobić, obrać ze skórki świeży, świeży ogórek, pokroić w bardzo małe kostki i dodać do głównej masy serowej, dobrze wymieszać. Za pomocą łyżeczki zyskujemy na wadze, wykonujemy małą depresję, w której umieszczamy kawałek jakiejkolwiek solonej na czerwono ryby, na którą możesz sobie pozwolić. 
Przygotowujemy się do dalszego zraszania. A teraz przygotowane kulki są zwijane w mieszankę białego i czarnego sezamu, a także w czysty biały sezam.

Aby przygotować trzeci rodzaj kulek, dodaj małe surowe marchewki do bazy serowej, startej na drobnej tarce i dobrze wymieszaj. Gromadzimy łyżeczkę masy, umieszczamy ćwiartkę orzecha w środku i zwijamy kulki, robimy puste. 
Serwujemy nasze bale w prażonych i siekanych orzechach włoskich.

Przystępujemy do przygotowania czwartego rodzaju kulek sera, w tym celu dodaj lekko osoloną czerwoną rybę, drobno posiekaną zieloną cebulę i delikatnie wymieszaj je z odroczoną masą sera. Jeśli zauważysz, że masa jest sucha, dodaj pół łyżki majonezu, aby była bardziej miękka, giętka, łatwo się toczy, nie przykleja się do dłoni, ale nie rozprzestrzenia się. 
Z przygotowanej masy wyrabiamy serowe blanki, sami okazują się piękne, marmurowe i nie można ich przesuwać. Gotować zielone kuleczki - panirum w drobno pokrojonych zielonych, świeżych lub suszonych. Możesz użyć suszonej kolendry.

I ostatnia piąta opcja. Dodaj drobno pokrojone suszone pomidory do masy serowej i wymieszaj. Gromadzimy łyżeczkę przygotowanej masy, wkładamy w środkową całość całą oliwkę bez kamienia i formujemy kulki. Panierowane w papryce.

Wszystkie kulki sera są gotowane i umieszczane na półmisku.