Sos to zawiesisty płyn o różnych smakach, przyrządzany jako dodatek do potraw

Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Jak zrobić gęsty sos teriyaki

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Sos teriyaki posiada bardzo oryginalny smak, jednak nadaje się nie tylko do sushi. Ta japońska marynata to połączenie sosu sojowego z cukrem, a także wieloma przyprawami, które mają podkreślać jego wyrazistość. Sama nazwa sosu teriyaki pochodzi od czasownika teru, który oznacza “błyszczeć”. Wszystko to za sprawą marynaty, która mieni się i błyszczy, głównie ze względu na znaczną zawartość cukru. 

Sos czosnkowy hiszpanski

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Składniki 2 jajka 6 czosnek ząbki sól 1 łyżeczka 1 filiżanka soku cytryny olej roślinny 1 1 kawałek pietruszki twarde łodygi, a także cortadito Przygotowanie: w mieszalniku, pół szklanki oleju, 2 jajka, 6 zębów czosnku i łyżeczki soli. Dobrze wymieszaj, aby stworzyć jednorodny krem. dodatek z zapalona blender pozostały pół szklanki oleju, podczas gdy sok z cytryny stopniowo wątek, bardzo powoli do emulgowania i nie będzie go wyciąć, nie staraj się dodać cały sok z cytryny, chyba że jest z 1 małej cytryny, spróbuj zobaczyć, jak ma smak i konsystencję i dodaj cały olej, upłynnij trochę więcej i idź. Umieść sos czosnkowy w 1 miseczce i dodaj pietruszkę cortadito, dobrze wymieszaj, a sos czosnkowy jest gotowy.