Zupa to potrawa z jarzyn, mięsa, owoców itp. gotowanych w wodzie

Kliknij w interesujący przepis i obejrzyj wideo poradę

Duńska zupa z porów

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Przepis duńska zupa z porów- składniki:
3-4 pory
2 cebule
4 łyżki masła (można zastąpić olejem)
1 l bulionu z kostki (zamiast bulionu można wlać wodę)
1 bardzo gruby plaster szynki
250 g łagodnego serka topionego (typu złoty ementaler)
ewentualnie 1/2 szklanki gęstej śmietany
sól
pieprz
ok. 6 łyżek startego żółtego sera
Więcej: http://ugotuj.to/ugotuj/5408276/dunska+zupa+z+porow/p/

Zupa z botwiny jak ugotować

Przepis, opis ( tłumaczenie za pomocą translatora )

Botwinka – potrawa przygotowana z młodych liści i korzeni buraka ćwikłowego